Back to top
ЦЯЛОСТЕН ПОДХОД КЪМ ГРАДИНАРСТВОТО
01

АБСОЛЮТНА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ

Посветили сме нашата дейност изключително на градинарството. Това е стратегически бизнес избор на компанията ни и ценен актив от ноу-хау за нашите партньори - голямо предимство, което отличава нашите продукти и услуги от останалите.

AGRIS фокусира своята дейност върху градинарството преди около двайсет години в момент, когато зеленчуковите разсади са все още иновационно бизнес направление за гръцките дадености. AGRIS е първата и остава единствената компания в Гърция, която, въпреки стабилното си развитие и динамика, поема отговорността да стане независима от субсидираното земеделие и да се специализира. Тази наша инициатива включи и един жизненоважен проект с абсолютен фокус върху градинарството през призмата на научните изследвания и развитие. Днес AGRIS е най-голямата специализирана компания по градинарство в Югоизточна Европа.
02

ПРОИЗВОДСТВО НА ХИБРИДИ, ЗДРАВИ РАЗСАДИ

Отговорът на AGRIS на нуждите от добиви на висококачествени култури, продуктивни реколти и екологосъобразни земеделски култури е посадъчен материал с утвърдено и гарантирано качество.

През 1987 г. HM Clause - една от най-големите компании по градинарство в света - гласува доверие на AGRIS, възлагайки й изключителното си представителство в Югоизточна Европа. За нашите клиенти това просто означава: изключителни хибриди, тествани в различни култивационни зони, с гарантирано на международно ниво качество и по-висока производителност. Със същите високи стандарти за контрол и оценка изследваме и развиваме непрекъснато зеленчуковите разсади, които са на разположение на производителите, доверяващи се на услугите на AGRIS. С възможности за адаптация към всяко място и ориентирани изцяло към света, ние изследваме и произвеждаме масово разсади със специфични качествени характеристики и значителни предимства за земята, които дават отлични продукти за пазара, като по този начин се  затваря веригата на градинарството.
03

ЦЯЛОСТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВО

На производителя, за всеки стадий от зеленчукопроизводството, а също така и за икономиката на страната ни, ние предлагаме цялостни решения, перфектно адаптирани към особеностите на всеки отделен регион.

Всяко отделно звено от нашата дейност - дистрибуция на семена, производство на разсади, консултантски услуги - е част от единната Верига за зеленчукопроизводство на AGRIS, която предлага приемственост и последователност в дейността за всеки участник - от производителя до хранителната индустрия. В AGRIS ние се стремим към активно участие в новата визия за градинарството, която насърчава съвместните действия и трансформира системите за отглеждане на зеленчуци в целия свят. Ние вярваме в устойчивостта на околната среда, смятаме, че балансираното развитие е еднопосочен път и допринасяме с продуктите, изследванията и фокусираната си градинарска дейност за създаването на повече възможности, както и за намиране на по-интегрирани решения за нарастващите проблеми, свързани със земеделските култури, енергията и храните, които занимават съвременния свят.

  

04

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ & РАЗВИТИЕ НА ПЪРВО МЯСТО

Голяма част от ресурсите на AGRIS са включени в програми за съвременно зеленчукопроизводство и сътрудничество с изследователски центрове. Ние сме единствената компания в Гърция с три свръхмодерни експериментални станции (trial stations) за разработване на нови продукти в отговор на вашия интерес.

От 2002 г. сме създали партньорства на няколко нива с признати академични учебни заведения като Аристотеловия университет в Солун, Висшия технологичен институт на Крит и Висшия технологичен  институт на Пелопонес, чиято дейност е фокусирана както върху основни, така и върху технологични или приложни изследвания. На сериозните предизвикателства пред  градинарския сектор, като се започне от биоклиматичната промяна и се стигне до ескалиращите кризи с изхранването, ние отговаряме с търсене, експериментиране, решения и предложения за развитие. В AGRIS култивираме този опит и задълбочени знания ежедневно в полза на хората.
06

ДИНАМИЧЕН ИНВЕСТИЦИОНЕН ПЛАН

През последните десет години една инвестиционна програма на стойност 6 млн евро дава плодове, трансформирайки AGRIS в доминиращ играч в областта на зеленчукопроизводството в Югоизточна Европа.

Значителни средства са вложени както в организационните структури на компанията, така и в модернизацията на производството. По-конкретно, в производствената база в Клиди, обл. Иматия, са създадени десет стандартизирани станции за зарастване на присадени разсади и нови системи за отопляване на биомаса, напояване, разреждане на растения и мониторинг на процеса на производство. В същото време започва разширяването на търговската дейност в България и Румъния, както и инвестицията в Трифилия, Месиния, която е еталон за земеделските производители, развиващи своята дейност в райони с подобни биоклиматични характеристики. Най-новият завод на AGRIS в Йерапетра, Крит е завършен през 2010 г., засилвайки присъствието на компанията в един от най-важните региони за производство на земеделски култури в Гърция, който снабдява с продукти всички основни европейски пазари.